Meny


 
 
 
 
se  Welcome > About the organisation > Reactions
 
 

Reactions


Swedish reactions on the creation of Rohus:

  • "Underbart med en riksorganisation! Och fantastiskt med DNs artikel - vi hoppas att svenskarna äntligen får ögonen upp för fler alternativ utanför den traditionella skolan. Våra barn är bara 3 och 1 men vi hoppas att vi, kanske med hjälp av RHS, ska kunna undervisa dem hemma, framförallt att acceptansen ökar. Ett fyrfaldigt leve för RHS, hurra, hurra, hurra, HURRA!" (2008-06-16)
  • "Läste om er organisation på DN. Vill bara säga - stå på er och den rätt ni har till en bra utbildning åt era barn. Finns ingen bättre än den de kan få hemma. En reflektion från var erfarenhet; hemskolade barn har minst problem med den sociala sidan - ofta motsatsen. De lär sig för livet - inte för läraren eller nästa prov. De är skickliga i att söka och hitta information och behålla nyfikenheten för nya saker, och kunna kommunicera den. Men bäst av allt, de lär sig av sig själva och litar på sig själva." (2008-06-16)
  • "Hej! Jag har hört att hemundervisningen startat en riksförening. Det är utmärkt. Jag skall följa och stötta Er så gott jag kan. Våra barn är nu stora. Sista sonen i barnaskaran skall nu börja andra året på gymnasiet. Han visar att det går mycket bra. Förutom hans sju år hade vi hemundervisning alla nio åren med övriga barn. Det var fint att få vara med dem dagligen i hela deras utveckling upp till gymnasiet. Visst var det en kamp med myndigheter och rättsväsen, men i det hela stora, värt arbetet. Man lär sig personligen mycket nyttigt om samhället också. Jag önskar den nya riksföreningen för hemundervisningen i Sverige lycka till!" (2008-08-05)
  • Hälsning från utflyttad familj (Danmark): "Vi fyller i med citat från utbildningsministerns ord i DK. 'Forældres ret til selv at undervise deres børn er en grundpille i dansk skolefrihedstradition, som ikke lader nogen i tvivl om forholdet mellem stat og borger i Danmark'." (2008-08-30)
  • Tusen tack för allt Rohus gör för oss hemundervisare. Jag uppskattar er enormt. Jag hemundervisade våra två barn i Glanshammar, Närke för några år sedan. Hade innan dess hemundervisat i många, många år i Albuquerque, New Mexico i USA och där var vi fria att göra precis som vi ville. Sverige däremot, kränkte våra mänskliga rättigheter att ta hand om våra egna barn och vi blev till och med hotade att polisen skulle komma och hämta barnen. Det slutade med att vi flyttade från Sverige till Indien, eftersom det hela blev ohållbart. Jag ska dock säga att jag älskar Sverige, där jag är född. Det svenska systemet har lärt mig mycket om medkänsla och solidaritet - men det måste finnas utrymme för en balans, där individuella önskemål kan värderas och respekteras inom ramen för vad den svenska modellen står för. (2008-08-31)
  • Fantastiskt! Jag blev glad att se er sida. Kul att hemundervisning tillåts i Sverige. Lycka Till! - Hemundervisande förälder till tre lyckliga pojkar i Croydon utanför London UK. (2008-10-17)
 
 
 
 

Latest news


• Latest press-releases here.
• The Swedish Parliament voted against a human right by accepting the Proposal for a new School Law. Read more!
• Two major home education articles translated and published at HSLDA: Home Education at Stake in Court Case and The Family Who Has School in Their Living Room
• English translation available! Click the flag of your choice, under our banner images.
New video - Dan Pink about how the old model of motivation doesn't work anymore. Number two in the list.
• Check our YouTube-channel!
• It is now possible to donate to the work that Rohus does - read more here.